sigarenmagazijnhendriks@gmail.com +31 (0) 24 - 7506927

Waterpijp roken

Shisha pipes hookahWaterpijp roken is iets wat uit India afkomstig is.
De waterpijp bestaat uit een aantal onderdelen:
1. De fles met hierin een metalen pijp.
2. De hals met hieraan de slang of slangen.
3. De tabakskom voor de tabak of steamstones

Het beginnen met roken van een waterpijp start met het in elkaar zetten. Als de metalen buis uit meerdere delen bestaat, draai je deze in elkaar. Vul de fles met water. Zorg ervoor dat het waterpeil slechts een paar centimeter boven het uiteinde van de metalen buis komt. Doe de slang(en) aan de hals. Plaats eerst het opvangbakje en de tabakskom op de hals.

Maak de tabak goed los en verspreid het over de hele kom. De tabak niet aandrukken, maar losjes er in leggen, dit omdat er anders geen lucht meer door kan.
Span nu aluminiumfolie over de tabakskom en zorg ervoor dat het luchtdicht afgesloten is. Prik nu ongeveer 30 gaatjes in de aluminiumfolie. Begin hiermee in het midden want daar is de folie het kwetsbaarst.

Pak daarna met het tangetje het kooltje vast en houdt het kooltje boven het vuur. Wacht tot het gehele kooltje gestopt is met knetteren en daarna nog enkele seconden tot het gehele kooltje gloeit. Leg het kooltje midden op de tabakskom. Zuig een paar maal aan de slang totdat er rook komt. Als het goed is hoort u de waterpijp bubbelen.

Mocht dit niet zo zijn, controleer dan het volgende:
– Staat het water hoog genoeg?
– Is de pijp wel luchtdicht afgesloten (zit de slang er goed in)?
– Zuigt u wel hard genoeg?

Veel rookplezier!

PS – Om tabak (dus ook waterpijptabak) te mogen kopen moet men 18 jaar of ouder zijn. Bij twijfel vragen wij u om een legitimatie. Kan geen legitimatie worden overlegd, kunnen wij geen tabak verkopen.

De steamstones (steentjes) mogen wel verkocht worden onder de 18 jaar.